Mycorena rekryterar kommersiell chef från Quorn för att leda företagets expansion

– 28 SEPTEMBER 2022

Svenska foodtech-bolaget stärker sin ledning med Bernhard Ilerup som ny Head of Commercial Growth under pågående tillväxtprocess.

Mycorena expanderar intensivt och målinriktat. Företagets senaste värvning Bernhard Ilerup kommer direkt från en chefsposition på branschkollegan Quorn Foods, långvarig ledare inom marknaden för mykoprotein. I sin nya roll som Head of Commercial Growth på Mycorena står Ilerup inför uppgiften att ta företaget till en ny nivå på den kommersiella sidan.

Alternativa proteiner och särskilt mykoprotein är på frammarsch, och Mycorena ämnar att leda vägen. Genom innovativ bioteknologi har Mycorena börjat resan mot en hållbarhetsrevolution tack vare sitt banbrytande mykoprotein Promyc. Med ambitionen att bli marknadsledande inom mykoprotein närmar sig företaget starten av sin kommersiella produktion på 3P, deras nya Promyc Production Plant som är redo att tas i bruk 2023.

Den senaste tiden har det rapporterats kring en nedgång i den växtbaserade marknaden efter ökad besvikelse bland konsumenter gällande kvalitet, smak och textur på produkterna. Däremot är marknaden för mykoprotein alltjämt på uppsving och förväntas fortsätta uppåt tack vare dess överlägsna textur och de mångsidiga appliceringsmöjligheter mykoprotein möjliggör. Baserat på den stora efterfrågan på högkvalitativa veganska produkter planerar Mykorena att expandera sin verksamhet storskaligt för att kunna möta behovet av den växande marknaden. I och med företagets intensiva expansion växer även behovet av utökad marknadskompetens, vilket Bernhard Ilerup förväntas tillföra i sin nya roll.

-Jag är väldigt glad över att ansluta mig till teamet på den här spännande resan. Mycorena har en mycket lovande framtid framför sig och rör sig otroligt fort framåt. Deras innovation och teknologi har potential att bli en riktig game changer för hela industrin, och att ansluta till företaget vid detta stadiet är en fantastisk möjlighet. Jag ser verkligen fram emot att ta de nästa stegen tillsammans för att driva tillväxten’, säger Bernhard.

Med den förestående starten av den kommersiella produktionen är målet att samordna den kommersiella tillväxten, inledningsvis genom tillskottet av Ilerup. Med över tjugo års erfarenhet från ledande företag inom livsmedelsindustrin, bland annat svenska marknadsledarna Findus och mest nyligen från rollen som Commercial Manager Nordics på Quorn Foods, besitter Ilerup omfattande kunskap om såväl livsmedelindustrin i stort som mykoproteinmarknaden. I sin nya roll på Mycorena kommer han stärka den kommersiella utvecklingen i ett viktigt skede i företagets expansion

Comments are closed.